top of page

21 juli - Feest in de Fourneau

Praktische info:

 

Zondag 21 juli van 10 tot 18 uur

Toegang tot het terrein tegen het gebruikelijke tarief

Er zijn twee picknickplaatsen en streekproducten te koop voor wie trek of dorst heeft.

 

 

Als je meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Voor het Collectif, Antoine Guérin

collectif.fourneau@gmail.com

​​"21 juli - Feest in de Fourneau : een dag gewijd aan de ambachten van weleer"
 
Sinds enkele maanden is het collectief "Re-Sources au Fourneau" bezig om de site van het Domaine provincial du Fourneau Saint-Michel geleidelijk nieuw leven in te blazen, met name door een reeks evenementen te coördineren. Deze zomer wordt het publiek uitgenodigd om zich onder te dompelen in de landelijke omgeving van de 19e eeuw, in navolging van de activiteit "Les djins d'amon nos ôtes", die vroeger op het terrein werd aangeboden.
 
Rokende ovens, kletterende smederijen, spinnewielen, gierende zeisen in het gras, trekpaarden die met hun hoeven op de grond slaan... het provinciedomein van Fourneau Saint-Michel komt op 21 juli weer tot leven dankzij de vele ambachtslieden en vrijwilligers die hun passie voor de vaardigheden en tradities van weleer komen delen!
 
Het doel van "Fourneau en Fête" is het stimuleren van uitwisselingen en het delen van ervaringen op basis van de vaardigheden van vroeger en nu, en het laten zien van lokale producten en ambachten, dit alles in een feestelijke, gezinsvriendelijke sfeer (kostuums uit die tijd, dieren, spelletjes, enz.).
 
De dag is ook een gelegenheid voor bezoekers om de permanente collecties van het Museum van het Landelijke Leven te (her)ontdekken en te genieten van een aangename wandeling rond dit uitzonderlijke natuurgebied.
 

bottom of page