top of page

Le Musée du Fer

Het ijzermuseum is gevestigd op de plaats waar zich een beschermd monument van het industriële erfgoed  bevindt, namelijk een unieke hoogoven met houtskool bewaard in situ in België.

 

Deze gebouwen, opmerkelijke getuigen van een bloeiende ijzerindustrie  op Luxemburgse grond tijdens de 17de en 18de eeuw, staan toe de technieken te ontdekken van het maken van gietijzer en het belang ervan, evenals het gebruik van ijzer in het verleden te waarderen.

De site heeft belangrijke restauratiewerken ondergaan en wordt nu gepresenteerd in een geheel nieuwe scenografie.

 

Kom dit musem ontdekken  dat voorwerpen uit de collecties van het domein Fourneau Saint-Michel tentoonstelt , interactieve animaties en informatieve video’s combineert om zo de staalindustrie en zijn hoogoven in de kijker te stellen

1

1

5

5

2

2

4

4

6

6

3

3

7

7

8

8

Le Musée du Fer est établi sur le site d'un ancien haut fourneau au charbon de bois datant de la fin du 18e siècle. Il s'agit d'un monument unique en Belgique classé au patrimoine industriel. 

Les bâtiments qui composent le musée sont les témoins remarquables d’une ancienne industrie du fer florissante en terre luxembourgeoise et permettent de découvrir les techniques de fabrication de la fonte ainsi que d’apprécier l’importance et l’usage du fer dans la vie quotidienne d’autrefois. 

bottom of page